×
    Jezikovna svetovalnica
    • Novo vprašanje
    • Domov
    • Kategorije
    • Oznake
    • Nedavno
    • Priljubljeno
    • Registracija
    • Prijava

    Kdaj meso postane jed?

    Scheduled Pripeto Zaklenjeno Premaknjeno razlaga besed v slovarju
    jedrazlaga besed v slovarjupomenoslovje
    1 Objave 1 Posters 948 Ogledov
    Nalagam več objav
    • Od starejšega do novejšega
    • Od novejšega do starejšega
    • Največ glasov
    Odgovori
    • Odgovori s temo
    Prijavi se za odgovor
    Ta tema je bila izbrisana. Le uporabniki s pravicami upravljanja tem jo lahko vidijo.
    • ModeratorM Nedosegljiv
      Moderator
      Zadnje urejanje:


      Vprašanje:

      Ali je surovo piščančje meso, ki je začinjeno z začimbami JED?


      Odgovor:

      Če sledimo definiciji samostalnika jed v SSKJ, ki pravi, da je jed 'živilo, pripravljeno za uživanje, navadno z dodatki', surovo piščančje začinjeno meso ni jed.

      Res pa je, da nekatere druge vrste mesa (primerno mehansko obdelane, začinjene, marinirane) kot specialitete tudi uživamo; najbolj znana taka jed je tatarski biftek, pripravljen iz začinjenega surovega govejega fileja.

      Helena Dobrovoljc (avgust 2013)

      1 odgovor Zadnji odgovor Odgovori Citiraj
      • 1 / 1
      • Prva objava
        Zadnja obava
      Navajanje
      Avtor odgovora, letnica: Naslov teme. Jezikovna svetovalnica, https://svetovalnica.zrc-sazu.si/, dostop XX. YY. 2017.

      Licenčni pogoji
      Vsebina svetovalnice je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 4.0 CC BY NC-ND, ki ob navajanju in priznavanju avtorstva dopušča reproduciranje in distribuiranje, ne dovoljuje pa dajanja v najem, priobčevanja v javnosti za komercialni namen in nobene predelave.

      © ISJFR ZRC SAZU

      • O svetovalnici
      • Fran.si