Jezikovna svetovalnica
    • Novo vprašanje
    • Domov
    • Kategorije
    • Oznake
    • Nedavno
    • Priljubljeno
    • Registracija
    • Prijava

Izpuščanje glagola

Scheduled Pripeto Zaklenjeno Premaknjeno Neobjavljeno, a odgovorjeno
    2 Objave 2 Posters 22 Ogledov 4 Watching
    Nalagam več objav
    • Od starejšega do novejšega
    • Od novejšega do starejšega
    • Največ glasov
    Odgovori
    • Odgovori s temo
    Prijavi se za odgovor
    Ta tema je bila izbrisana. Le uporabniki s pravicami upravljanja tem jo lahko vidijo.
    • M Nedosegljiv
      marjetica
      Zadnje urejanje:

Pozdravljeni!
      Že kar nekaj časa (let) v medijih opažam, da novinarji izpuščajo glagol "povedati, praviti" . Npr. včasih (in meni logično) je bilo: "To ne spada v njeno področje" , tako pravi (ali tudi "je povedala/rekla") gospa ministrica. Tako se dandanes poslužujejo oblike: "To ne spada v njeno področje", tako ministrica. Izpustijo torej tisti povedek, "pravi". Kar mene osebno zelo moti in se mi zdi napačno. Vendar sem opazila, da je prava poplava takega navajanja, pa se sprašujem, ali so to sedaj nova pravila in čemu takšno navajanje?
      Lp, Marjeta

1 odgovor Zadnji odgovor Odgovori Citiraj
      • ModeratorM Moderator moved this topic from Nova vprašanja
      • ModeratorM Nedosegljiv
        Moderator
        Zadnje urejanje: Moderator

https://svetovalnica.zrc-sazu.si/topic/6613/novi-pomeni-tako-nekdo-tako-anže-tako-vlada

1 odgovor Zadnji odgovor Odgovori Citiraj
        • ModeratorM Moderator moved this topic from Novo
        • 1 / 1
        • Prva objava
          Zadnja obava
        Navajanje
        Avtor odgovora, letnica: Naslov teme. Jezikovna svetovalnica, https://svetovalnica.zrc-sazu.si/, dostop XX. YY. 2017.

Licenčni pogoji
        Vsebina svetovalnice je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 4.0 CC BY NC-ND, ki ob navajanju in priznavanju avtorstva dopušča reproduciranje in distribuiranje, ne dovoljuje pa dajanja v najem, priobčevanja v javnosti za komercialni namen in nobene predelave.

© ISJFR ZRC SAZU

• O svetovalnici
        • Fran.si